На пресконференция, провела се вчера в румънската столица Букурещ, представител на Balkan Entertainment Company потвърди концерта на AC/DC у нас, съобщи румънската медия mediafax.ro.

Слуховете за събитието тръгнаха, когато преди дни на официалната страница на групата се появиха нови дати за европейското им турне. Една от датите бе в София на 14 май, а мястото националния стадион "Васил Левски".

За изненада на многобройните фенове минути по-късно датата и инфото изчезнаха от сайта като промоутърите от българска страна продължават да мълчат упорито.

Въпреки това промоутърът на BEC Марсел Аврам вчера потвърди датата на AC/DC в Румъния (16 май) като допълнил, че едва два дена по-рано бандата ще забие и в София. Това ще е първият концерт от новата част на турне, продължило вече 2 години.

Очаква се скоро да има потвърждение на новината и от българска страна.

Днес официално се пускат в продажба билетите за събитието в Румъния, на което AC/DC ще свирят и с други големи имена от световната рок сцена, обеща Марсел Аврам. Пропуските са на цени между 36 и 60 евро (или 150-250 леи), а ВИП билетите струват близо 108 евро (450 леи).